Ereveld Eindhoven komt tot Leven

Traditiegetrouw worden op 4 mei alle burgers en militairen herdacht, die in oorlogssituaties en bij vredesoperaties zijn omgekomen sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog. Zo ook in Eindhoven, waar de herdenkingsbijeenkomst plaatsvindt op de gemeentelijke begraafplaats Woensel aan de Baffinlaan (Begraafplaats De Oude Toren, Baffinlaan).

De herdenking is voor iedereen toegankelijk, vanaf 19.00 uur.

Het feitelijke herdenkingsprogramma start om 19.20 met een bezoek van burgemeester John Jorritsma van Eindhoven langs de graven van de geallieerde oorlogsslachtoffers. Vanaf dit jaar zal er achter vele graven een jongere staan met een bloem. Het herdenkingsprogramma start om 19.58 met het spelen van ‘The Last Post’, waarna twee minuten stilte in acht genomen worden. Vervolgens zingen alle aanwezigen het Wilhelmus en houdt de burgemeester een toespraak. Aansluitend legt hij een krans namens de Eindhovense gemeenschap, gevolgd door vertegenwoordigers van diverse groeperingen die ook een krans of bloemen leggen.

Een muzikale afsluiting vindt plaats in de aula van de gemeentelijke begraafplaats Woensel.

Wil jij meedoen omdat jij het belangrijk vindt dat we oorlogsslachtoffers nooit vergeten en wil jij ook iemand eren? Én ben je tussen de 10 en 21 jaar oud, schrijf je dan nu in middels onderstaand formulier. Je krijgt uiterlijk 27 april 2017 een email met daarin alle instructies.