De jaarlijkse herdenking van de bevrijding van Eindhoven door soldaten van de 101e Airbornedivisie  is dit  jaar op zondag 15 september.
Deze maand is het 75 jaar geleden dat de geallieerde troepen Eindhoven bevrijdden van de Duitse bezetters.

De Amerikaanse 101e Airborne Divisie speelde een belangrijke rol bij de bevrijding van Brabant.

Op zondag 15 september worden bij het Airborne Monument aan de Airbornelaan de gevallenen in de strijd om de bevrijding van Eindhoven in 1944 herdacht.

De Vereniging van Airborne Vrienden en de gemeente Eindhoven  nodigt de inwoners van Eindhoven uit hierbij aanwezig te zijn.

De vereniging van Airbornevrienden, vertegenwoordigers van de ambassade van de Verenigde Staten en het gemeentebestuur van Eindhoven zullen bloemen leggen ter nagedachtenis aan hen die 75 jaar geleden hun leven gaven voor onze vrijheid.

Naast de herdenking in Eindhoven wordt er op diverse andere plaatsen aan “de Corridor” stilgestaan bij de strijd in de 2e Wereldoorlog in onze regio.

De herdenkingsplechtigheid wordt muzikaal opgeluisterd door het Koninklijk mannenkoor La Bonne Esperance en Fanfareorkest Wilhelmina

De bevrijding van Eindhoven wordt op woensdagavond 18 september gevierd met het traditionele fakkeldefilé en het ontsteken van het bevrijdingsvuur op het Stadhuisplein. Hierbij zullen ook dit jaar weer een aantal bevrijders  aanwezig zijn.
Het bevrijdingsvuur wordt traditiegetrouw weer door wielrenners van TML/Dommelstreek opgehaald uit het Normandische Bayeux.

Programma herdenking in de Corridor gemeenten:

13.00 uur            Meijerijstad, Monument aan de Corridor Sint Oedenrode
13.45 uur            Best, Joe Mann Monument aan de  Boslaan Zuid