In heel Nederland en de rest van de wereld worden op kerstavond een lichtje geplaatst bij oorlogsgraven. Opdat wij niet vergeten.

Dit jaar krijgen alle 686 Geallieerde oorlogsgraven op de begraafplaats de Oude Toren in Eindhoven een kaars.
Dit initiatief is genomen door Stichting 18 September en Gravenstichting Brabant en zal worden ondersteund door jongeren van Eindhovense middelbare scholen.

Op kerstavond, maandag 24 december, worden de kaarsen tussen 16:00 en 18:00 uur ontstoken. de kaarsen blijven tussen de 50 en 60 uur branden.

In 2017 gebeurde dit al op 284 locaties in heel Nederland. Nu ook in Eindhoven.

Wilt u ons ook helpen bij het ontsteken van de kaarsen? Stuur een mail aan lichtjes@stichting18september.nl
Ook kinderen mogen een kaars ontsteken echter onder de 12 moet dit onder begeleiding van een volwassene.