In september van dit jaar vieren wij dat het 75 jaar geleden is dat de Amerikaanse 101-ste Airborne Division en het Tweede Britse Leger de stad Eindhoven hebben bevrijd.

U bent natuurlijk bekend met het jaarlijkse bevrijdingsdefilé en de fakkelplechtigheid op 18 september. In Eindhoven vindt u vele herdenkingsplekken, monumenten en Struikelstenen die ons herinneren aan een verschrikkelijke periode.

Een plaats waar wij onze bevrijders van toen eren, heeft Eindhoven nog niet. Daarom heeft de Stichting 18 September besloten om speciaal voor alle bevrijders van toen een ‘Bevrijdersboom’ te planten.

Op vrijdag-ochtend 20 september 2019 om 10 uur vindt de onthulling van de plaquette bij de Bevrijdersboom plaats in de voortuin van het Veteranenhuis De Treffer aan de Smitsstraat 17 in uw buurt.
De onthulling zal worden gedaan door 2 van onze bevrijders van toen, Joe Cattini en Armando Marquez.

Graag nodigen wij u uit om op 20 september 2019 de onthulling bij te wonen; aansluitend bent u van harte welkom voor een kopje koffie in het Veteranenhuis De Treffer.

Wij vragen u vriendelijk om op 20 september 2019 uiterlijk om 09.50 uur aanwezig te zijn aan de Smitsstraat 17 (Veteranenhuis De Treffer).