Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Bevrijdingsdefilé 18 september 2021

september 18 @ 19:30

In Eindhoven herdenken we elk jaar op 18 september dat onze stad werd bevrijd. Dit jaar is het 77 jaar geleden, net als vorig jaar komen we weer met een fantastisch programma echter wordt het dit jaar nog specialer en nog mooier.

Ook dit jaar wordt onze stad weer vereerd met de aanwezigheid van een grote groep Tweede Wereldoorlog veteranen, de echte bevrijders van Eindhoven.

Het defilé dat ieder jaar in de vroege avond van 18 september door het centrum van Eindhoven trekt is met de aansluitende herdenkingsceremonie op het Stadhuisplein steeds opnieuw de grote publiekstrekker. Duizenden staan langs de route om de deelnemers aan de stoet te zien voorbijtrekken. De een wordt aangetrokken door de gildebroeders die met vliegend vaandel en slaande trom het spektakel openen. Anderen willen hun respect betuigen aan de veteranen die helaas steeds minder talrijk worden. Of wensen de jonge veteranen een hart onder de riem te steken. Liefhebbers van authentieke militaire voertuigen uit de oorlogsjaren komen altijd royaal aan hun trekken. Elk jaar rijden tientallen voertuigen in alle soorten en uitvoeringen mee in het defilé.

Om 19.30 start de fakkeltocht vanaf het 18 September plein op weg naar het stadhuisplein. Vanaf 19.30 uur vinden de festiviteiten plaats aldaar, waarna het afnemen van het defilé begint.

Na het defilé ontsteekt burgemeester Jorritsma met het uit Bayeux meegebrachte vuur de Bevrijdingsfakkel en houdt hij zijn toespraak met elk jaar een toepasselijk thema. Traditioneel wordt de ceremonie besloten met het spelen van de volksliederen van Frankrijk, Groot-Brittannië, de Verenigde Staten en Nederland.

Gegevens

Datum:
september 18
Tijd:
19:30

Organisator

Stichting 18 September
Telefoon:
+31-88-118 40 00
E-mail:
info@stichting18september.nl
Site:
https://www.stichting18september.nl

Locatie

Stadhuisplein
Stadhuisplein
Eindhoven, NB 5611PC Nederland
+ Google Maps