Dankzij een donatie van een Eindhovense stichting zijn Eindhovense scholieren in de gelegenheid  om Auschwitz te bezoeken.

De reis vind plaats van 10 – 14 maart 2018. Niet alleen het werkkamp Auschwitz-I (“Arbeit macht frei”) maar ook het vernietigingskamp Auschwitz-II (Auschwitz-Birkenau) worden bezocht.

Op zaterdag is het onze reis dag, zondag bezoeken wij de stad Krakau en de zoutmijnen van Wilizka. Op maandag bezoeken wij Auschwitz en op dinsdag het Joodse Getho in Krakau en het Schindlers museum. Dinsdag avond vertrekken wij alweer terug naar Eindhoven.

Studio040 heeft van de reis in 2014 een verslag gemaakt. Dit verslag is terug te vinden op www.studio040.nl/nieuws/22305-eindhovense-scholieren-naar-auschwitz.nl

Zonder de hulp van onderstaande organisaties was deze reis niet mogelijk geweest.

Stichting Borro
Battlefield Bus Tours, Anne Ratterman