Geboortedatum: 30-09-1918
Overlijdensdatum: 09-10-1943

Laatste (vrijwillige) woonadres in Eindhoven: Binnewiertzstraat 55

Slachtoffer staat op lijst: Omgekomen buiten Eindhoven

In het register van Eindhoven ook genoemd als Helmut en als Helmuth.

Ten tijde van zijn overlijden was hij 25 jaar oud. Er kan dus sprake zijn van de gedwongen Arbeitseinsatz. Maar een andere optie kan zijn dat hij uit eigen beweging naar Hannover is gegaan. De twijfel komt voort uit de gegevens rondom het gezin Rooijmans. Zoals u op het formulier van de BR kunt lezen was zijn moeder van Duitse afkomst, geboren in het Duitse Kulmbach. Vader was correspondent van de gasfabriek in Eindhoven, zijn vorige woonplaats was Neurenberg. Vader Petrus Cornelis Rooijmans en moeder Johanna Louise Katharina Magdalena Schlenk zijn in 1908 getrouwd, zeer waarschijnlijk in Neurenberg of Kulmbach (niet ver ten noorden van Neurenberg). Ook de namen van zijn broers tonen een duitse invloed : Friedrich (geboren in Neurenberg) en Martin Bernhard (geboren in Eindhoven.
Met dank aan: Stephan van der Horst

error: De content is beveiligd !!