Selecteer een pagina

Overlijdensdatum: 01-03-1945

Laatste (vrijwillige) woonadres in Eindhoven: Hagenkampweg 104

Slachtoffer staat op lijst: Omgekomen buiten Eindhoven

Begraven op het Nationaal Ereveld Loenen.

Willy Serton was in juni 1944 teruggekeerd uit de “Arbeitseinsatz” in Duitsland naar Hagenkapweg 104 in Eindhoven.
Ouders organiseerden daar op 12 augustus 1944 voor de buurtkinderen een sportdag. Vier jongelui van omstreeks de twintig hielpen bij de organisatie.
De ouderen waren zo enthousiast, dat ook zij nog gingen touwtrekken. De vier jongens liepen nog om het hardst rond het huizenblok. Willy was de winnaar.
Die dag was ik er als vijfjarige bij. Heel veel later hoorde ik van een oudere buurtgenoot, dat Willy binnen die ruim vijf weken voor de bevrijding van Eindhoven werd opgepakt en via kamp Amersfoort naar Neuengamme werd overgebracht, waar hij op 1 maart 1945 overleed.
Bron: Henk Aapkes, zelf opgegroeid in deze wijk en als jongetje van 5 bij de sportdag op 12 augustus 1944

Zijn roepnaam wordt ook soms geschreven als Willie.

Netwerk Oorlogsbronnen: https://www.oorlogslevens.nl/tijdlijn/Wilhelmus-Maria-Serton/02/139523

error: De content is beveiligd !!