Selecteer een paginaGeboorteplaats: Roosendaal
Geboortedatum: 04-04-1895
Overlijdensplaats: Eindhoven
Overlijdensdatum: 30-12-1944

Laatste (vrijwillige) woonadres: Gestelsestraat 97

Slachtoffer staat op lijst:
Militair
Omgekomen in Eindhoven

Adolf Bol wordt 4 april 1895 geboren in Roosendaal als zoon van Jacob Bol en Marie Dort. Na zijn schooltijd dient hij als beroepsmilitair in het leger en behaalt daar de rang van kapitein.

Over zijn krijgsverrichtingen tijdens de Duitse inval in mei 1940 is niets bekend. Ook is niet bekend of Adolf zich meldt voor krijgsgevangenschap, nadat de Duitsers hiertoe in 1943 hebben opgeroepen. Tegen het einde van de Duitse bezetting woont hij in elk geval in Eindhoven waar en wordt rond de bevrijding als lid van de staf van de Bevelhebber der Nederlandse (Binnenlandse) Strijdkrachten, de B.N.S. In de Binnenlandse Strijdkrachten zijn de belangrijkste gewapende verzetsbewegingen gebundeld om aan geallieerde zijde deel te nemen aan de bevrijding van Nederland.

Op 30 december 1944, enkele maanden na de bevrijding van Zuid-Nederland, komt Adolf onder onbekende omstandigheden om het leven in Eindhoven, mogelijk als gevolg van een eerder opgelopen verwonding of een ongeluk. Hij is 49 jaar geworden en vindt zijn laatste rustplaats op het Nationaal Ereveld in Loenen.
(Bron: Brabantse Gesneuvelden)

Document aangeleverd door Dolf Bol, kleinzoon van Adolf August Cornelis Bol. Geschreven door zijn vader

Middels het document van kleinzoon Dolf Bol kunnen we het verhaal van Adolf August Cornelis Bol completeren.
Adolf August Cornelis Bol is overleden tijdens een ongeluk met een militair voertuig op de Boschdijk ter hoogte van de Grote Beek.


Netwerk Oorlogsbronnen: https://www.oorlogslevens.nl/tijdlijn/Adolf-August-Cornelis-Bol/02/16627
Nationaal Archief: https://www.nationaalarchief.nl/onderzoeken/archief/2.19.255.01/invnr/16627A